Search your favorite song for free

1. Limaj, 30 dite paraburgim - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 75
 • Channel: tv
Limaj, 30 dite paraburgim - Vizion Plus - News - Lajme

Gjykata Supreme ka vendosur masën 30 dite paraburgim, te kerkuar nga prokurori Salustro, per ish-komandantin e UÇK-së, Fatmir Limaj dhe tre te akuzuarve te tjere per rastin "Kleçka" Naser Shalen, Naser Krasniqin dhe Nexhmi Krasniqin. Kjo mase sigurie, e dhene ne oret e vona te se shtunes, pas seancës degjimore ka si argument friken e arratisjes se te pandehurve, fakt ky qe eshte cilësuar si absurd nga avokati i Fatmir Limajt, Tahir Recaj. Perfaqesuesit ligjore te te akuzuarve e kane cilësuar me prapavije politike vendimin e ndërmarrë nga gjykata Supreme, ndërsa zoti Recaj tha se te henen do te apeloje vendimin.Tre te akuzuarit u ndaluan gjate paradites nga policia e EULEX-it, ndersa Fatmir Limaj eshte paraqitur rreth ores 17:00 ne prokurorinë e EULEX-it ne Fushe Kosove. Pas marrjes ne pyetje per rreth dy ore nga prokuroret e EULEX-it, Limaj dhe tre te akuzuarit jane shoqeruar ne gjykatën Supreme per seancen dëgjimore, e cila përfundoi rreth ores 21:00. Vendimi i trupi gjykues u mor ne oren 23:30 te mbrëmjes, ndersa jashte ambienteve te gjykatës ndodheshin familjare, miq e simpatizantë te zotit Limaj. Ndalimet jane kryer pas vendimit te gjykatës Supreme e cila ka vlerësuar provat e te ashtuquajturit dëshmitari X, si te vlefshme duke rikthyer për gjykim çeshtjen "Kleçka". Supreme Court has set at 30 days detention requested by the prosecutor Salustro, former KLA commander Fatmir Limaj and three other defendants for the case "Klecka" Naser Shala, Naser Krasniqi and Nexhmi Krasniqi. This security measure, given the late hours of Saturday, after hearing argument escape fear that the defendants, a fact that is regarded as absurd by the lawyer of Fatmir Limaj, Tahir Recaj. Legal representative of the accused have set the political background of the decision taken by the Supreme Court, while Mr. Recaj said Monday will appeal vendimin.Tre the accused were detained during the morning by EULEX police, and Fatmir Limaj is presented about 17:00 prosecutor of EULEX in Kosovo Polje. After interrogation for about two hours by EULEX prosecutors, Limaj and three accused are accompanied in the Supreme Court for the hearing, which ended around 21:00. Panel decision was taken at 23:30 pm, while outside the court premises were family, friends and sympathizers of Mr Limaj. Prohibitions are performed after the Supreme Court decision which has assessed the evidence of the so called witness X, worth returning for trial issue "Klecka".


2. Kosovë, 30 ditë paraburgim deputetëve Kurteshi dhe Shala - Top Channel Albania - News - Lajme

 • Duration: 116
 • Channel: tv
Kosovë, 30 ditë paraburgim deputetëve Kurteshi dhe Shala - Top Channel Albania - News - Lajme

Deputetit të Vetëvendosjes Ismail Kurteshi dhe atij të Nismës për Kosovën Haxhi Shala, të cilët u arrestuan në Kuvend për hedhjen e gazit lotsjellës në sallë, iu caktua masa e arrestit shtëpiak prej 30 ditësh.


3. 30 ditë paraburgim mbështetësve të ISIS-it - Top Channel Albania - News - Lajme

 • Duration: 71
 • Channel: tv
30 ditë paraburgim mbështetësve të ISIS-it - Top Channel Albania - News - Lajme

Gjykata Themelore e Kosovës ka vendosur masën e paraburgimit prej 30 ditësh për 40 të arrestuarit që dyshohen se kanë marrë pjesë në luftimet në Siri dhe Irak, përkrah organizatave të shpallura terroriste si ISIS dhe Al Nusra.


4. 30 dite burg Nazime Vishes - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 153
 • Channel: tv
30 dite burg Nazime Vishes - Vizion Plus - News - Lajme

Gjykata e Tiranes ka lënë për masën e arrestit me burg për 30 dite Nazime Vishen, vajzën 18 vjeçare e cila pak dite me pare ekzekutoi me automati fiqiri Muçen, me te cilin kishte lidhje intime. Gjate gjithë seancës e akuzuara ka qëndruar e qete, ndërsa ka thëne vetëm se vrasjen e kishte bere pa dashje dhe për vetëmbrojtje. Por prokurori i çështjes ka sjelle një tjetër panoramë te ngjarjes. Sipas tij, është vërtetuar lidhja intime mes Nazimes dhe viktimës 45 vjeçar Fiqiri Muca, një lidhje kjo qe vijonte prej disa vitesh. Përfaqësuesi i akuzës tha se disponohen prova edhe për denoncimin per zhdukjen e vajzës pak kohe me pare si dhe për tërheqjen e denoncimit prej saj ne polici. Por natën e vrasjes ne fshatin Krrabe ne Tirane, duket se vendin e ngjarjes Nazime Visha nuk ka qene e vetme. Prokurori tha se taksisti me te cilin kishte udhëtuar viktima, ka dëshmuar se me te dyshuarën ndodhej xhaxhai i saj dhe gjyshja. Jo vetëm kaq, por taksisti ka treguar gjithashtu se gjate gjithë rrugës nga Shijaku deri ne Tirane, Fiqiri Muca ka zhvilluar biseda intime ne telefon me vajzën. Për këto arsye ai tha se Nazime Visha akuzohet për vrasje me dashje dhe armëmbajtje pa leje. Pala mbrojtëse ndërkohë ka pranuar se Nazimja e ka kryer vrasjen, ndërsa ka kërkuar qe ajo te hetohet ne gjendje te lire për shkak te rrethanave specifike. Sipas avokates, Nazimja është përdhunuar qe 14 vjeçe dhe qe nga ajo kohe është abuzuar seksualisht nga viktima, madje dhe është kërcënuar prej tij. Megjithatë gjykata i ka lëne 30 dite kohe prokurorisë te provoje krimin ose te sjelle prova te reja qe rendojnë te akuzuarën Court of Tirana has left for the measure of arrest to prison for 30 days Nazim Dress, girl 18 year old woman executed a few days ago with automati Fiqiri Mu?a, with whom he had intimate relations. Throughout the hearing the accused has remained silent, and said only that the killing was done inadvertently and in self-defense. But the prosecutor's case has brought another picture of the incident. According to him, is proved Nazimes intimate connection and 45-year-old victim Fiqiri Muca, a connection that was coming for several years. Representative of the prosecution said the evidence available for reporting the disappearance of the girl some time ago and the withdrawal of its denunciation of the police. But the night of the murder in the village Krrabe in Tirana, the scene seems Visha Nazim was not alone. The prosecutor said the taxi driver with whom he had driven the victim, testified that the dyshuarën was her uncle and grandmother. Not only that, but also shows that the taxi driver all the way from Tirana Shijaku up, Fiqiri Muca has developed an intimate conversation on the phone with her ??daughter. For these reasons he said Nazim Visha charged murder and weapons possession. The defendant has already admitted that Nazim has committed murder, and asked that it be investigated in the free state due to specific circumstances. According to the lawyer, Nazim was raped...


5. Kosovë, 30 ditë paraburgim serbit me eksploziv - Top Channel Albania - News - Lajme

 • Duration: 131
 • Channel: tv
Kosovë, 30 ditë paraburgim serbit me eksploziv - Top Channel Albania - News - Lajme

Shtetasi serb Slobodan Gavriç e mohoi akuzën e prokurorisë kosovare për përgatitje të sulmit terrorist në Kosovë. Në seancën dëgjimore për caktimin e masës së paraburgimit, Gavriç tha se qëllimi i tij ishte transportimi i sasisë e eksplozivit në Shqipëri.


6. 30 ditë burg për djalin e Ibrahim Hoxhës - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 68
 • Channel: tv
30 ditë burg për djalin e Ibrahim Hoxhës - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Gjykata e Krimeve të Rënda ka dhënë 30 ditë burg për Ledian Hoxhën, djalin e gjyqtarit Ibrahim Hoxha të arrestuar më 2 maj për korrupsion. Ky është momenti ku gjyqtari Hoxha dhe 3 të arrestuarit e tjerë mbërrijnë në ambientet e Gjykatës, pasi lanë ambientet e Drejtorisë së Policisë. Edhe pse organi i akuzës ka kërkuar masën ?arrestit me burg?, Gjykata ka vendosur që ta lërë në burg për vetëm 30 ditë Ledjonin. Me të njëjtën masë sigurie me arrest me burg prej 30 ditësh u la edhe ish-oficeri i policisë nevruz Gajda dhe Dritan Jazexhiu. Ndërkohë trupi gjykues po shqyrton masën e sigurisë edhe për gjyqtarin Ibrahim Hoxha, për të cilin Prokuroria ka kërkuar gjithashtu ?arrest me burg?. Gjyqtari dhe djali i tij u arrestuan në flagrancë mbrëmjen e 2 majit, pasi do të ndikonin në një vendim gjyqësor për çështje pronësie, në këmbim të 600 mijë lekëve. Hoxha u prangos teksa dilte nga banesa e tij për të shkuar në zyrë pranë Gjykatës së Tiranës, ku pasi ishin marrë 600 mijë lekët për vendimin në favor të një pale, ai do shkruante vendimin në zyrë për ta lexuar më 3 maj në ora 09:15.


7. 30 ditë burg Flamur Ymerit - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 110
 • Channel: tv
30 ditë burg Flamur Ymerit - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Gjykata e Tiranës ka vendosur 30 dite burg për Flamur Ymerin, 45-vjeçarin qe pak dite me parë ekzekutoi me armë në shtëpinë ë tij dy persona që dyshohet se kishin hyrë për ta grabitur. Ymeri akuzohet nga prokuroria për vrasje ne tejkalim te kushteve te vetëmbrojtjes si dhe për armëmbajtje pa leje. Para Gjykatës, ai ka preferuar të heshtë, duke mos dhëne shpjegime për ngjarjen. Por qëndrimi i avokatit per te kundërshtuar kërkesën e prokurorit për ?arrest me burg?, tregoi se Ymeri nuk ka qenë dakord me organin e akuzës. Flamur Ymeri ekzekutori dy te rinj ne banesën e tij, Adnan Lulin dhe Ervin Shaban. Me pas ai u vetëdorezua duke dëshmuar se aktin e kishte kryere per vetëmbrojte pasi viktimat kishin hyre ne banesën e tij te maskuar dhe armatosur me qellim grabitjen e saj. Ne vendin e ngjarjes policia gjeti nje pistolete dhe nje automatik ?Skorpions?. Ndërsa viktimat kishin edhe maska ne fytyre. Por hetuesit gjeten edhe nje plumb, i cili nuk i përket asnjë prej armeve. E per këtë arsye, dinamika e plote e ngjarjes ende nuk është zbardhur plotësisht.


8. 30 dite burg Nazime Vishes - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 90
 • Channel: tv
30 dite burg Nazime Vishes - Vizion Plus - News - Lajme

Gjykata e Tiranes ka lënë për masën e arrestit me burg për 30 dite Nazime Vishen, vajzën 18 vjeçare e cila pak dite me pare ekzekutoi me automati fiqiri Muçen, me te cilin kishte lidhje intime. Gjate gjithë seancës e akuzuara ka qëndruar e qete, ndërsa ka thëne vetëm se vrasjen e kishte bere pa dashje dhe për vetëmbrojtje. Por prokurori i çështjes ka sjelle një tjetër panoramë te ngjarjes. Sipas tij, është vërtetuar lidhja intime mes Nazimes dhe viktimës 45 vjeçar Fiqiri Muca, një lidhje kjo qe vijonte prej disa vitesh. Përfaqësuesi i akuzës tha se disponohen prova edhe për denoncimin per zhdukjen e vajzës pak kohe me pare si dhe për tërheqjen e denoncimit prej saj ne polici. Por natën e vrasjes ne fshatin Krrabe ne Tirane, duket se vendin e ngjarjes Nazime Visha nuk ka qene e vetme. Prokurori tha se taksisti me te cilin kishte udhëtuar viktima, ka dëshmuar se me te dyshuarën ndodhej xhaxhai i saj dhe gjyshja. Jo vetëm kaq, por taksisti ka treguar gjithashtu se gjate gjithë rrugës nga Shijaku deri ne Tirane, Fiqiri Muca ka zhvilluar biseda intime ne telefon me vajzën. Për këto arsye ai tha se Nazime Visha akuzohet për vrasje me dashje dhe armëmbajtje pa leje. Pala mbrojtëse ndërkohë ka pranuar se Nazimja e ka kryer vrasjen, ndërsa ka kërkuar qe ajo te hetohet ne gjendje te lire për shkak te rrethanave specifike. Sipas avokates, Nazimja është përdhunuar qe 14 vjeçe dhe qe nga ajo kohe është abuzuar seksualisht nga viktima, madje dhe është kërcënuar prej tij. Megjithatë gjykata i ka lëne 30 dite kohe prokurorisë te provoje krimin ose te sjelle prova te reja qe rendojnë te akuzuarën Court of Tirana has left for the measure of arrest to prison for 30 days Nazim Dress, girl 18 year old woman executed a few days ago with automati Fiqiri Mu?a, with whom he had intimate relations. Throughout the hearing the accused has remained silent, and said only that the killing was done inadvertently and in self-defense. But the prosecutor's case has brought another picture of the incident. According to him, is proved Nazimes intimate connection and 45-year-old victim Fiqiri Muca, a connection that was coming for several years. Representative of the prosecution said the evidence available for reporting the disappearance of the girl some time ago and the withdrawal of its denunciation of the police. But the night of the murder in the village Krrabe in Tirana, the scene seems Visha Nazim was not alone. The prosecutor said the taxi driver with whom he had driven the victim, testified that the dyshuarën was her uncle and grandmother. Not only that, but also shows that the taxi driver all the way from Tirana Shijaku up, Fiqiri Muca has developed an intimate conversation on the phone with her ??daughter. For these reasons he said Nazim Visha charged murder and weapons possession. The defendant has already admitted that Nazim has committed murder, and asked that it be investigated in the free state due to specific circumstances. According to the lawyer, Nazim was raped...


9. Fatmir Limaj sërish nën akuzë - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 56
 • Channel: tv
Fatmir Limaj sërish nën akuzë - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Kryetari i partisë opozitare ?Nisma per Kosovën?, njëherazi deputet i parlamentit, Fatmir Limaj eshte vene serish nen akuze per krime lufte ndaj civileve gjate luftes ne Kosove ne vitin 1998. Prokuroria Speciale e Kosovës permes nje njoftimi sqaron se akuza lidhet me vrasjen e dy civileve shqiptare, te ekzekutuar ne hyrje te nje fshati ne zonen e Malisheves. Si pjesëtar i UÇK dhe komandant i Brigadës 121, Limaj sipas akuzës, nuk ka marre masa per ta parandaluar vrasjet dhe as nuk e ka referuar kete ngjarje te organet kompetente per te cuar ne zbulimin e krimit dhe arrestimin e autoreve. Avokati mbrojtës i Limajt, Tahir Rrecaj, tha se akuza nuk është e mbështetur në prova dhe se klienti i tij nuk eshte përgjegjës per ngjarjen, pasi asokohe UÇK nuk ka qene e strukturuar. Vete Limaj ka reaguar permes nje komenti ne rrjetet sociale, ku shkruan se rasti i vrasjes se shqiptareve eshte keqpërdorur per te vijuat përndjekja kunder tij.Prokuroria e Kosovës sot ka dalë me një aktakuzë kundër meje për një rast të cilin unë jam hetuar së paku tri herë. Dy herë nga UNMIK-u dhe një herë nga Tribunali i Hagës. Në të tri rastet për mungesë të provave hetimet kundër meje janë mbyllur dhe kjo dëshmohet edhe nga shkresat hetimore të lëndës të cilat sot i mora nga prokuroria.Limaj, i njohur gjate luftes si komandant Celiku, në vitet 2012 dhe 2013 u përfshi në një proces gjyqësor në Kosovë dhe u shpall i pafajshëm. Ai dhe nëntë bashkëluftëtarë të tij, akuzoheshin se ne vitin 1999, kishin kryer krime kundër civilëve serbë dhe shqiptarë, si dhe kundër të burgosurve të ushtrisë serbe dhe policëve serbë në një qendër paraburgimi ne fshatin Kleçkë. Ne vitin 2005 Limaj u shpall i pafajshëm nga Gjykata e Hagës per te njejtat akuza. Por Limaj, qe tre vite me pare u largua nga aleati i dikurshem dhe bashkëluftëtari Thaçi per te krijuar partine e tij, perballet gjithashtu ne nje tjeter çështje edhe me akuza per korrupsion, qe lidhen me kohën kur ishte ministër i transporteve ne qeverine e Thaçit.


10. Limaj serish ne Prokurori - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 114
 • Channel: tv
Limaj serish ne Prokurori - Vizion Plus - News - Lajme

Ish-ministri dhe deputeti i PDK-se Fatmir Limaj është paraqitur serish mesditën e se mërkurës ne Prokurori dhe po merret ne pyetje nga prokuroret e EULEX-it, ne lidhje me akuzën për keqpërdorim te buxhetit ne kohen kur drejtonte ministrinë e transporteve. Limaj u shoqërua nga avokatet e tij, te cilët me pas deklaruan se klienti i tyre është i pafajshëm. Burime nga prokuroria konfirmojnë se Limaj është pyetur për shtëpinë e tij ne Veternik si dhe për banesën prej 300 mije eurosh, te blere nga një miku i tij ne fshatin ndërkombëtar ne Prishtinë, kontrata e te cilës është gjetur ne shtëpinë e Limajt gjate bastisjes nga EULEX. Me herët lëvizja Vetëvendosja ka mbajtur një qëndrim te ashpër lidhur me vendimin e Gjykatës Kushtetuese qe duke rrezuar imunitetet për deputetet, i hapi rruge arrestimit te Limajt. Ne një komunikate, Vetëvendosja thekson se gjykata kushtetuese mund te kthehet ne një arme te forte te kryeministrit Thaçi për te spastruar rivalet politik. "Po qe se nuk riformulohen dhe qartësohen, vendimet e Gjykatës i hapin rrugë një shteti policor, i cili paraqet kërcënim për demokracinë dhe të drejtat civile e politike të të zgjedhurve të popullit. Kjo i shkon për shtati Qeverisë aktuale e cila tashmë e ka treguar qartë fytyrën e saj antidemokratike. Vendimet e Gjykatës Kushtetuese fuqizojnë ekzekutivin dhe misionet ekzekutive ndërkombëtare karshi të zgjedhurve të popullit, mund t'i shërbejnë edhe Hashim Thaçit për spastrimin e konkurrentëve të tij të brendshëm politikë. Ashtu që kryeministri ta konsolidojë edhe më shumë pushtetin e tij personal përpara koncesioneve të reja me Serbinë dhe shitjen e pasurive të Kosovës," thuhet ne deklarate. Te martën kushtetuesja ne Kosovë u shpreh me një vendim duke thënë se deputetet e parlamentit te Kosovës nuk gëzojnë imunitet nga ndjekja penale për veprimet dhe vendimet e ndërmarra jashtë fushëveprimit te përgjegjësive te tyre. Former minister and MP PDK Limaj is presented again at noon Wednesday's Attorney and was taken in for questioning by prosecutors of EULEX, in connection with charges of misuse of the budget at the time headed the ministry of transport. Limaj was accompanied by his lawyers, who then stated that their client is innocent. Sources confirm that Limaj prosecution is asking for his house and the house Veternik of 300 thousand euros, to buy from a friend of his village in Pristina, whose contract is found in the house during the raid by EULEX Limaj . Self-determination movement previously maintained a tough stance on the Constitutional Court's decision to storm the immunities of deputies, gave way to arrest Limaj. In a communique, Self-Determination states that the Constitutional Court, may become a strong weapon to Prime Minister Thaci to purge political rivals. "Unless reformulated and clarified, the Court's decisions open the way to a police state, which poses a threat to democracy and civil and political rights of elected people. This suits the current government which has alre...


11. Vetëvritet dëshmitari kyç i procesit Limaj - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 62
 • Channel: tv
Vetëvritet dëshmitari kyç i procesit Limaj - Vizion Plus - News - Lajme

EULEX konfirmon se dëshmitari "X" ne procesin ndaj Fatmir Limajt, OSE ndryshe me Emrin e vertete Agim Zogaj, eshte gjetur i vdekur ne nje park ne gjermani. Autoritetet gjermane po kryejnë hetimet e nevojshme Per te përcaktuar rrethanat e vdekjes se tij. Dëshmitari "X" Njeriu konsiderohet KYC Për rastin "Kleçka", ku Limaj DHE te paktën 8 ish-ushtare te UÇK-se dyshohet se kane kryer krime lufte kunder te burgosurve ne luftën ne Kosovë. Gjykimi kunder Fatmir Limajt DHE te tjerëve Për këtë proces eshte te filloje paralajmëruar nga Fundi i muajit tetor. Limaj ndodhet nen vete masën e sigurisë 30 Shtëpie dite arrestimit. Mbrojtja ndaj dëshmitarëve Për krimet e luftës eshte nje nder Problemet qe Kryesore evidentohet ne raportin e EDHE Dick Marty-t. Ai thotë se ne pjesën me te madhe te proceseve, drejtësia Nuk është Vene ne vend Për shkak te intimidimit te dëshmitarëve. EULEX confirms that the witness "X" in the process of Fatmir Limaj, or otherwise by Agim Zogaj real name, was found dead in a park in Germany. German authorities are conducting investigations necessary to determine the circumstances of his death. Witness "X" man seen as key to the case "Klecka" where Limaj and at least 8 former KLA soldiers suspected of having committed war crimes against prisoners in the war in Kosovo. The trial against Fatmir Limaj and others to begin this process is announced by the end of October. Limaj is under separate measure of security 30 day home arrest. Witness protection for war crimes is one of main problems was evident in Dick Marty's report ALSO-t. He says that the greater part of the process, justice is not put in place because of the intimidation of witnesses.


12. Limaj braktis Thaçin për të krijuar parti të re - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 93
 • Channel: tv
Limaj braktis Thaçin për të krijuar parti të re - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Fatmir Limaj pohon zyrtarisht largimin përfundimtar nga Partia Demokratike e Kosovës, duke shënuar edhe ndarjen më të madhe të partisë në pushtet, në këtë vit elektoral. Ish-nënkryetari i kësaj force, deputeti Limaj, deklaroi publikisht gjatë një interviste televizive se së bashku me kryetarin e Kuvendit Jakup Krasniqi, po punojnë për krijimin e një partie të re. Krisja e forcës më të madhe në Kosovë, që drejtohet nga kryeministri Hashim Thaçi, nisi prej dy vjetësh. Qëndrimi kritik i kryeparlamentarit Krasniqi ndaj ministrave të qeverisë Thaçi, u përforcua në vjeshtë të 2012-ës, kur u publikuan disa përgjime të EULEX-it, në të cilat kryeministri Thaçi ofendonte Krasniqin në bisedat që zhvillonte me kreun e grupit parlamentar të PDK-së. Përçarja u bë më e dukshme në janar të 2013-ës, gjatë punimeve të Këshillit Drejtues të PDK-së, kur Jakup Krasniqi u anashkalua. Por mundësia e krijimit të partisë së re u bë më e prekshme gjatë vitit 2013, kur ish-numri dy i PDK-së, ish-ministri i Transporteve, Fatmir Limaj do të lirohej nga akuzat për krime lufte. Që në deklaratat e para, u pa se në zgjedhjet e përgjithshme të 2014-ës, partia e Thaçit do të gjendej përballë një realiteti të ri. Në sfidën e radhës së forcës politike që lindi pas përfundimit të luftës, si një zgjatim politik i UÇK-së, nuk do të marrin pjesë dy eksponentë të lartë të saj, drejtuesit historikë Krasniqi dhe Limaj. Përçarja e Partisë Demokratike të Kosovës, ngre një pikëpyetje të madhe për rezultatin e kësaj force politike në votimet e këtij viti.


13. Lirohet Limaj, tashmë me detyrim paraqitjeje - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 133
 • Channel: tv
Lirohet Limaj, tashmë me detyrim paraqitjeje - Vizion Plus - News - Lajme

Ish-ministri i Transporteve ne Kosove, eksponent i larte i Partise Demokratike, Fatmir Limaj eshte liruar nga arresti i shtepise dhe tashme, masa ndaj tij eshte vetem detyrim paraqitjeje, ne proceset per çeshtjen "Kleçka". Sipas mediave kosovare, vendimi i gjykates eshte konfirmuar nga avokati i zotit Limaj, Tome Gashi. Ato shkruajne se pas ketij verdikti te apelit, Limaj eshte i lire t'i kthehet jetes politike ne Kosove. Fatmir Limaj dhe tre ish-anetare te tjere te UÇK-se akuzohen per krime lufte ne zonen e Kleçkes gjate konfliktit ne Kosove ne vitin 1999. Procesi ndaj tij, Naser Krasniqit, Nexhmi Krasniqit e Naser Shales, te cilet gjithashtu u liruan, vijon ende. Seanca e radhes ndaj tyre do te mbahet me 3 korrik te ketij viti. Limaj dhe te tjeret ishin shpallur te pafajshem per keto akuza, gjate nje procesi paraprak gjyqesor, por EULEX-i kerkoi rikthimin e çeshtjes ne Gjykaten e Larte. Fatmir Limaj u mbyll ne paraburgim me 24 nentor te 2012-es, kur u vendos kthimi i tij per rigjykim, nen akuzat per krime lufte kunder popullsise civile dhe kunder te burgosurve te luftes, ne fillim te vitit 1999. Nje trupe e perbere nga tre gjykates nderkombetare dhe dy vendas te Gjykates se Larte, vendosi ne ate kohe qe kerkesa e prokurorit te çeshtjes per rishqyrtim te lendes te merret per baze pjeserisht. Me 8 mars Gjykata e Larte e liroi nga paraburgimi deputetin Fatmir Limaj, duke lene ne fuqi, masen e sigurise, arrest shtepie. Me heret, ne maj te vitit 2012, zoti Limaj ishte shpallur i pafajshem per te gjitha akuzat, qe mbeshteteshin kryesisht mbi deshmite e nje ish-anetari te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves, Agim Zogaj, i cili njihej si "Deshmitari X". Personi ne fjale u gjet i vetevrare, ne shtator te 2011-es ne Gjermani. Pas kesaj, i gjithe procesi u bazua ne nje ditar te Zogajt. Ky eshte procesi i dyte gjyqesor, ne te cilin, Fatmir Limaj, akuzohet per krime lufte. Me 30 nentor te vitit 2005 Gjykata Nderkombetare per Krime Lufte ne Hage e shpalli te pafajshem njeriun qe njihej si Komandant Çeliku, per te tjera akuza per krime lufte, te kryera gjate vitit 1998. Veç akuzave per krime lufte, Limaj pritet te perballet me nje tjeter proces gjyqesor, kete here i akuzuar per perfshirje ne krim te organizuar dhe korrupsion. Akuzat lidhen me periudhen kur zoti Limaj ishte minister i Transportit dhe Telekomunikacionit ne qeverine Thaçi.


14. Reagimet pas arrestimit të Fatmir Limaj - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 65
 • Channel: tv
Reagimet pas arrestimit të Fatmir Limaj - Vizion Plus - News - Lajme

Krerët e PDK-së kanë reaguar kundër vendimit për paraburgim të Fatmir Limajt dhe 3 ish-luftetareve te UCK-së, Nexhmi Krasniqit, Naser Shalës dhe Naser Krasniqit. në rastin "Kleçka". Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi dhe Kadri Veseli thanë se askush tjetër s'ka të drejtë të arrestojë çlirimtarët. Ndaj këtyre deklaratave reagoi shefi i BE-së në Kosovë, Samuel Zbogar, duke kërkuar të mos ndërhyhet në procese gjyqësore. Pakënaqësinë e tij Thaçi e ka shfaqur gjatë një fjalimi në përvjetorin e FSK-së, ku ka thënë se arrestimi është kryer prapa shpinës së institucioneve të Kosovës. Sipas tij, EULEX-i e askush tjetër nuk ka të drejtë t'i arrestojë çlirimtarët e UÇK-së. "Kjo është fyerja më e rëndë në këto ditë feste", ka thënë Thaçi. Krasniqi ka qenë edhe më i ashpër duke e quajtur të padrejtë dhe të motivuar politikisht. "Me arrestimin e deputetit të Kuvendit dhe nënkryetarit të PDK-së është masakruar drejtësia", ka thënë ai. Një reagim ka ardhur edhe nga anëtari më i ri i PDK-së, Kadri Veseli. "Arrestimi i luftëtarëve të lirisë, z. Fatmir Limaj dhe bashkëluftëtarëve tjerë, është një veprim që nuk ndihmon proceset politike dhe demokratike në Kosovë, lëndon ndjenjat e popullit tonë në akuzat njollosëse kundër luftëtarëve të lirisë dhe luftës sonë të drejtë çlirimtare", ka thënë Veseli. Këto deklarata të politikanëve kosovarë nuk i kanë pëlqyer Përfaqësuesit të Bashkimit Europian në Kosovë. Samuel Zbogar përmes një komunikate për media ka kërkuar të mos komentohen proceset gjyqësore. "Parim themelor i çdo shoqërie moderne, demokratike është mosndërhyrja në proces gjyqësor. Gjykatësit veprojnë në mënyrë të pavarur, prokurorët veprojnë në mënyrë autonome dhe të akuzuarit janë të pafajshëm derisa të dëshmohet fajësia e tyre", thuhet në reagimin e Zbogar. Zyrtari i larte slloven ka mohuar të ketë pasur motive politike për vendimin e prokurorëve dhe gjyqtarëve të EULEX-it. Ndërsa u ka kujtuar autoriteteve kosovare se sundimi i rendit dhe ligjit mbetet obligimi kryesor që kanë për në BE.


15. Fatmir Limaj i pafajshem - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 198
 • Channel: tv
Fatmir Limaj i pafajshem - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Deputeti i Parlamentit të Kosovës, ish-ministër i Transporteve në qeverinë "Thaçi" shpallet përfundimisht i pafajshëm nga akuzat për krime lufte. Gjykata Themelore e Prishtinës i shpalli të pafajshëm edhe nëntë ish-bashkëluftëtarë të Limajt. Kjo ishte hera e dytë që Limaj përballej me akuzën e krimeve kundër serbëve gjatë konfliktit të vitit 1999, në kampin ushtarak në fshatin Kleçkë, në Kosovën Qendrore. Limaj, i njohur me nofkën komandant Çeliku gjatë luftës dhe ish-anëtarët e tjerë të UÇK-së ishin shpallur të pafajshëm për këtë çështje në maj të 2012-ës. Asokohe, pohimet e dëshmitarit "X", Agim Zogaj, në ditarin e tij, ishin cilësuar rë papranueshme. Por EULEX e ktheu për rigjykim këtë rast. Në vendimin e tanishëm, trupi gjykues vendosi që dëshmia e Agim Zogajt, veçanërisht në lidhje me identitetin e personave për të cilët ai pohon se kanë kryer krime lufte, nuk vërtetohet. Sipas gjykatësve, dëshmia nuk përputhet dhe është kontradiktore me të tjerat. Pas daljes nga gjykata, ku u prit nga dhjetëra mbështetës me brohorima dhe fishekzjarrë, zoti Limaj falënderoi të gjithë ata që siç u shpreh ai, patën besim në luftën çlirimtare dhe në drejtësi. Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, përmes një komunikate, përshëndeti vendimin për shpalljen të pafajshëm të ish-komandantit të UÇK-së dhe bashkëluftëtarëve të tij. Sipas Thaçit, me këtë proces gjyqësor u provua sërish lufta e pastër dhe e drejtë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Fatmir Limaj u mbyll ne paraburgim me 24 nëntor te 2012-ës, kur u vendos kthimi i tij për rigjykim, nen akuzat për krime lufte kundër popullsisë civile dhe kundër te burgosurve te luftës, ne fillim te vitit 1999. Një trupe e përbëre nga tre gjykatës ndërkombëtare dhe dy vendas te Gjykatës se Larte, vendosi ne atë kohe qe kërkesa e prokurorit te çështjes për rishqyrtim te lendes te merret për baze pjesërisht.Hose Manuel BarroSo ne konferencën e përbashkët me kryeministrin Edi Rama ne Bruksel. Zyrtari i larte i BE-së tha se ne progres raportin e muajit tetor, do te evidentohen reformat e kryera nga Shqipëria, por edhe ato qe pritet te shihen. "Mund te them se Shqipëria mund te marre statusin e vendit kandidat këtë vit. Por kjo kërkon disa pune. Shqipëria ka ndërmarrë reformat ne sistemin e drejtësisë dhe administratën publike. Me bashkëpunimin qeveri-opozite është realizuar dhe reforma parlamentare. Fakti qe zgjedhjet e qershorit, u konsideruan te lira dhe te ndershme është shume i rendesishem. Ne progres-raportin per muajin tetor ne do t'i raportojmë keto hapa. Do te marrim gjithashtu ne konsiderate edhe hapat e mëtejshëm sidomos ne luftën kundër korrupsionit dhe krimit te organizuar, duke përfshirë dhe hetimet efikase. Per këtë kemi marre premtimin e kryeministrit dhe ne e inkurajojmë qeverinë te investoje ne këtë drejtim. Vendet anëtare, dhe komisioni po ju vëzhgojnë". Ndersa kryeministri Rama deklaroi se objektivi real i Shqipër...


16. "PDK kërkon takim me Limaj" - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 68
 • Channel: tv

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Partia Demokratike e Kosovës po tenton që të vendose kontakte kreun e partisë Nisma, Fatmir Limaj. Kështu është shprehur numri dy i këtij subjekti te ri politik, Jakup Krasniqi në një kohë kur PDK-ja është në pritje të mandatit nga ana e presidentes për të nisur negociatat për formimin e qeverisë. Duke folur per interpretimin e Kushtetueses, Krasniqi tha se nuk ka asnjë arsye per ngërç politik.Kryetari dhe kreu i Këshillit Kombëtar i Partisë Nisma, Fatmir Limaj dhe Jakup Krasniqi kane qenë pjese e PDK-së. Ata u larguan nga partia pasi konsideroheshin si "grupi i të padëshiruarve" në partinë e Thaçit. Ne zgjedhjet e tete peshorit Nisma mori rreth 5.3%.


17. Limaj akuza qeverise dhe Thaçit - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 56
 • Channel: tv
Limaj akuza qeverise dhe Thaçit - Vizion Plus - News - Lajme

"Kemi një koalicion të brishtë dhe për këtë përgjegjësia bie mbi kryeministrin". Kështu ka deklaruar ish-ministri i Transportit, Fatmir Limaj, në një intervistë për televizionin publik të Kosovës, pas përfundimit te procesit gjyqësor te ngritur ndaj tij. Ai ka vlerësuar se qeveria është e stër ngarkuar dhe joefikase. Limaj ka lëshuar kritika për disa nga dikasteret kryesorë, duke i akuzuar ato për keq-qeverisje. "Na duhen njohjet, por kjo nuk eshte nevoja e vetme. Ne duhet të krijojmë imazhin e mirë të shtetit dhe të përdorim diasporën në Europë dhe SHBA. Po ashtu duhet të përdorim bizneset për lobim",,- ka thënë më tej Limaj. Ndërkohë, ai është shprehur se ka fryrje të posteve ministrore. "Kemi shembull pesë zëvendëskryeministra dhe mendoj se kjo është e tepërt. Neve nuk na duhen gjithë ky numër, për më tepër mendoj se nuk ka ndarje adekuate të kompetencave",- ka thënë Limaj. Sa i përket luftimit të korrupsionit, Limaj është shprehur se Qeveria nuk mund ta luftojë e vetme korrupsionin, por të gjithë duhet ta ndihmojnë betejën kundër kësaj dukurie. Ai është shprehur se nuk është bërë sa duhet në këtë drejtim. "We have a fragile coalition and this responsibility falls on the prime minister". So said former Transport Minister, Fatmir Limaj, in an interview on public television of Kosovo, after the termination of the litigation brought against him. He said that the government is charged overcharged and inefficient. Limaj has issued criticism for some of the key ministries, accusing them of mis-governance. "We need recognition, but this is not the only need. We need to create good image of the state and use the diaspora in Europe and USA. It should also be used for lobbying businesses ", - said further Limaj. Meanwhile, he has indicated he would bounce ministerial posts. "We have five deputy prime example and I think this is excessive. We do not need all of this number, the more I think that there is adequate separation of powers ", - said Limaj. As far as fighting corruption, Limaj said that the Government can not fight corruption alone, but all should help the battle against this phenomenon. He said that not enough has been done in this direction.


18. Limaj për arrestimin e Kurtit - News, Lajme - Vizion Plus

 • Duration: 118
 • Channel: tv
Limaj për arrestimin e Kurtit - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Arrestimi i deputetit Albin Kurti, shihet si një provokim dhe përpjekje, për te sprapsur opozitën. Kështu e ka komentuar kreu i Nismës, deputeti Fatmir Limaj, ndalimin e Kurtit nga policia. Ne nje lidhje telefonike per Vizion Plus, Limaj tha se opozita, nuk do te tërhiqet nga kërkesat e saj, per anulimin e marrëveshjeve ose votimin e tyre ne referendum. Ndërkohë, AAK përmes nje komunikate, ka dënuar arrestimin dhe ka kërkuar lirimin e deputeteve Kurti e Bujupi.


19. Limaj shpallet i pafajshëm - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 103
 • Channel: tv
Limaj shpallet i pafajshëm - Vizion Plus - News - Lajme

Nënkryetari i Partisë Demokratike te Kosovës, Fatmir Limaj, është shpallur i pafajshëm nga gjykata e Prishtinës bashke me 3 ish luftëtarë te tjerë UCK-se te cilët janë liruar nga te gjitha akuzat për krime lufte ne rastin e njohur me emrin "Kleçka". Deputeti i PDK-se pas daljes nga gjykata ka ritheksuar se lufta e UCK-se ishte një lufte e drejte. Ai falënderoi avokatet e tij mbrojtës si dhe trupin gjykues për drejtësinë e vendosur sot. Akuzat ndaj tij për krime lufte dhe korrupsion me tenderë gjate kohës kur ai ishte ministër i Transportit duket se e kane shqetësuar mjaft jo vetëm Limajn por edhe familjen e tij. Ndaj ai ka kërkuar pak kohe qetësie për ta kaluar pranë familjes se tij, megjithëse nuk deklaroi nëse kjo nënkupton se ai do te heqë dore nga politika. Democratic Party deputy leader of Kosovo, Fatmir Limaj, was acquitted by the court of Pristina, together with three other former fighters of the KLA who are exempt from all charges of war crimes in the case known as "Klecka". PDK deputy after leaving the court has reaffirmed that the KLA war was a just war. He thanked his defense lawyers and the justice of the panel decided today. The charges against him for war crimes and corruption in tenders during the time when he was Minister of Transport seems to have worried enough not only Limaj but also his family. Therefore he has requested some quiet time to spend at his family, although not stated whether this means that it will shelve the policy.


20. Fatmir Limaj serish nen hetim - Vizion Plus - News - Lajme

 • Duration: 64
 • Channel: tv
Fatmir Limaj serish nen hetim - Vizion Plus - News - Lajme

Një përfaqësues special i EULEX-it i Prokurorisë Speciale të Kosovës ka ngritur akt-akuzë kundër Fatmir Limajt dhe gjashtë të pandehurve të tjerë për krim të organizuar dhe korrupsion në të ashtuquajturën "Çështje të Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit". Misioni Europian për Sundimin e Ligjit ka njoftuar përmes një komunikate për mediat se "veprat penale për të cilat akuzohen këta persona, janë kryer gjatë periudhës 2008-2010, ndërsa pastrimi i parave në vitet 2009-2012. "Të pandehurit, Fatmir Limaj, Florim Lima, Demir Lima, Endrit Shala, Nexhat Krasniqi, Florim Zuka dhe Gani Zogaj akuzohen, mes tjerash, për manipulimin e procedurave të tenderave, dhënien e marrjen e ryshfetit dhe pengimin e mbledhjes së provave e dëshmive në lidhje me tre tendera në Ministrinë e Transporteve. Ata akuzohen gjithashtu për përfitime personale", thuhet në komunikatën e EULEX. Dëmi ndaj buxhetit të Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit llogaritet të jetë rreth dy milionë Euro. Fatmir Limaj akuzohet gjithashtu për mosdeklarimin e parave në kohën që garonte për zgjedhjet komunale të Prishtinës në vitin 2007, si dhe për vepra të tjera penale. A special representative of EULEX Kosovo Special Prosecutor filed an indictment against Fatmir Limaj and six other defendants organized crime and corruption in the so-called "Issues of the Ministry of Transport and Communications." European Union Rule of Law Mission has announced through a press release that "the offenses for which the accused these persons have been carried out during the period 2008-2010, and money laundering in the years 2009-2012. "The defendants, Fatmir Limaj, Florim Lima, Demir Lima, Endrit Shala, Nexhat Krasniqi, Florin Zuka and Gani Zogaj charged, inter alia, for the manipulation of tender procedures, giving graft and prevent the collection of evidence of evidence about three tenders of the Ministry of Transport. They are also charged for personal gain, "said the communiqué EULEX.Damage to the budget of the Ministry of Transport and Communications estimated at about two million. Fatmir Limaj is also charged with Failure of money at the time it ran for Pristina municipal elections in 2007, as well as other criminal offenses.